Campionato de España de Dúatlon en Soria

30 de Marzo de 2023

O pasado sábado, 25 de marzo, celebrouse en Soria o Campionato de España de Dúatlon.

Na proba élite masculina o santiagués, Andrés Cendán, realizou unha gran actuación chegando 7º á meta cun tempo de 57:19. Xusto por detrás chegaba o seu compañeiro do Cidade de Lugo Fluvial, Alberto Romero, cun tempo de 57:20. Iván Puentes, do Tríatlon Ferrol, quedábase moi preto do top10 rematando 11º cun tempo de 57:24.
A clasificación dos duatletas galegos completouna Jorge González (37) do Tríatlon Inforhouse Santiago; Alexandre Álvarez (42) do Cidade de Lugo Fluvial; Hugo Prida (62) do Tríatlon Ferrol; Thomas Afonso (75) do Tríatlon Inforhouse Santiago; Celestino Fernández (78) do Cidade de Lugo Fluvial; Juan Pablo Díaz (84) do Tríatlon Inforhouse Santiago; Pablo Freire (85) da A.D. Náutico de Narón e Alberto Dopazo (86) do Club Tríatlon Compostela.

O vencedor da proba foi Iván Gil do Diablillos de Rivas cun tempo de 56:48, seguido dos duatletas do Cidade de Lugo Fluvial, Nacho Gálvez (56:52) e Antonio Benito (56:59)

Doutra banda, na competición élite feminina, Andrea Iglesias do Cidade de Lugo logrou a 20ª posición cun tempo de 1:10:57. Eva Piñel, da A.D. Náutico de Narón, rematou no posto 28º (1:13:13) e Gemma Domenech, do Cidade de Lugo Fluvial, foi 59ª. Adriana Pensado e Alba Muñíz, ambas do Tríatlon Inforhouse Santiago, non puideron rematar a competición.

A gañadora da proba foi María Varo do Tri Infinity Móstoles, parando o crono en 1:06:30. Segunda posición para Marta Borbón do Stadium Casablanca Mapei (1:07:03) e terceira posición para Sonia Bejarano do Cidade de Lugo Fluvial (1:07:06).

Os títulos por clubes foron para o Cidade de Lugo Fluvial na categoría élite masculina e o Diablillos de Rivas na categoría élite femenina.

Nas probas Estándar e Sprint dos Grupos de Idade a participación galega tamén foi numerosa, destacando os podios de:

GGEE 16-19 – Distancia Sprint: