A SELECCIÓN GALEGA ESTARÁ PRESENTE NA COPA DE EUROPA DE QUARTEIRA

10 de Abril de 2014

Galicia estará presente esta fin de semana na Copa de Europa de Quarteira (Portugal), a primeira da presente tempada, cun numeroso e potente equipo tanto na carreira de elite coma na júnior (masculinas e femininas). Esta proba da puntos para o ránking mundial.

A Quarteira viaxan, xunto a Omar González, os integrantes do Grupo de Alto Rendemento do CGTD, Melina Alonso, María Ortega, Ricardo Hernández, Diego Paz, Nan Oliveiras e Antonio Serrat (este en júnior). Ademais, tamén participarán outros galegos. En elite masculina, Uxío Abuín; e na proba júnior, unha importante representación da Fegatri: Inés Santiago, Sara Guerrero, Carmen Gómez, Carla Castaño e Andrés Cendán.

A proba elite feminina celebrarase o sábado 12 de abril ás 13:45 hora portuguesa, mentres que a masculina comezará ás 16:30 horas (en Portugal). A proba é un tríatlon olímpico (1.500 metros de natación, 40 quilómetros de bicicleta e 10 de carreira a pe) e a natación realizarase na praia. Na proba feminina hai 47 inscritas, mentres que na masculina a inscrición é de 76 deportistas. Haberá un nivel altísimo, con potentes equipos como o de Francia, Inglaterra e Portugal, pero os galegos loitarán por eses importantes puntos en xogo para a súa clasificación no ránking mundial.

O domingo será a quenda para os júnior. As rapazas serán as primeiras en competir (8:45 horas) e os chicos farano ás 10:00 horas. En júnior, a distancia será sprint (750 natación, 20 quilómetros de bicicleta e 5 de carreira a pe). Tamén aquí, as e os galegos esperan estar loitando polos primeiros postos, a pesar da importante participación. Na proba masculina están inscritos 77 deportistas e na feminina, 68.

Resultados 2013. O pasado ano, Jesús Gomar, co sexto posto, foi o galego mellor situado na Copa de Europa de Quarteira. Ademais, Uxío Abuín foi noveno, mentres que na proba feminina Melina Alonso ocupou a 12ª posición e Aída Valiño, 13ª. Na proba júnior, Antonio Serrat foi cuarto, mentres que Camila Alonso foi novena.