Segunda Edición do ProTour FETRI

protour madrid 2021

26 de Outubro de 2021

Despóis da excelente acollida da primeira edición celebrada en Pontevedra fai dous anos, esta fin de semana foi o turno de Madrid para a celebración da Segunda Edición do ProTour Fetri 2021 organizado pola Federación Española de Tríatlon e coa presencia dos millores triatletas nacionais actuaia entre os que destacaba a presencia do galego Antonio Serrat co dorsal número 1 da proba masculina.

A Casa de Campo de Madrid acolleu a segunda edición do ProTour FETRI

O lugar elixido pola Federación Española de Tríatlon foi a Casa de Campo de Madrid onde o sábado 23 de Outubro celebrouse a competición en formato SuperSprint eliminatorio, enfrentando ás e ós mellores triatletas de España, clasificados nas competicións nacionais élite de distancia Sprint e Olímpica.

A victoria na proba masculina foi para o catalán Denis Grau despóis dunha dura loita por acadar a victoria co galego Antonio Serrat, chegando na segunda posición e cerrando unha magnífica tempada. O terceiro posto do podio final foi para o triatleta do Inforhouse de Santiago o malagueño Alberto González.

Na proba femenina o ritmo foi trepidante en todas as probas disputadas. A victoria final foi a triatleta do Cidade de Lugo Fluvial Cecilia Santamaria. O equipo galego acaparou o podio na categoría feminina con Anna Godoy e María Casals. A galega Sara Guerrero entrou na sexta posición final.

Ademáis das probas élite, no PROTOUR Madrid 2021 celebrouse o Campionato de España de Tríatlon SuperSprint de Grupos de Idade, un tríatlon por Relevos Inclusivos e a segunda xornada das Pho3nix Kids by Javier Gómez Noya, que fixeron disfrutar aos deportistas, acompañantes e público dunha xornada inolvidable cun clima extraordinario na Casa de Campo.

A xornada rematou co homenaxe do tríatlon español á figura do galego Iván Raña despóis do seu anuncio de fai unhas semanas. Acompañado de Javier Gómez Noya e Fernando Alarza, disfrutaron dun emotivo momento recordando toda a súa traxectoría e o diploma olímpico acadado nos Xogos de Sidney 2000. O presidente da Federación Española de Tríatlon, José Hidalgo, entregoulle unha reproducción da súa entrada na meta en Cancún 2002, acadando o Campionato do Mundo. O evento rematou con todos os triatletas unidos baixo a meta do ProTour 2021.